vrijdag 26 november 2010

Thanksgiving

Thanksgiving is ontstaan rond 1770 toen de blanke settlers samen met de Indianen 'aan tafel' gingen om hen te bedanken voor de hulp in moeilijke tijden.
In de loop der jaren is het in de vergetelheid geraakt, totdat één of andere president het weer in ere heeft hersteld en het tot officiële feestdag heeft verheven.
Omdat we het in Europa niet kennen, wilden wij wel een keer een traditioneel Thanksgiving diner meemaken. Ik heb een mailtje gestuurd naar de chamber of commerce, de kamer van koophandel dus en gevraagd waar dit zou kunnen. Er kwam keurig een berichtje terug met een paar adressen van restaurants die zoiets zouden aanbieden. Ook een berichtje van het Arlington Hotel in Hot Springs Arkansas, dat zij een tradioneel thanksgiving diner aanbieden en ons graag zagen komen. Ik heb dus gebeld en gereserveerd. Er was ons van verschillende zijden al verteld, ' nou dat wordt dan veel kalkoen met cranberries'. In het Arlington aangekomen, aangeschoven in een lange rij. Je kent het wel: 'Wait to be seated'. Er waren drie zalen, in de grootste stond een buffet, in de ander speelde een orkestje, wij werden naar de derde gebracht waar we een tafeltje kregen. Een koud ogende ruimte, waar het personeel nog met tafels en stoelen liepen te sjouwen en je de muziek niet kon horen. Wij naar het buffet. Tot onze verbazing geen kalkoen, geen cranberries. Het was wel een redelijk mooi verzorgd buffet, maar absoluut geen tradioneel thanksgiving diner. Ook geen pumpkin pie als dessert, wel chocolade taart, maar die was nog bevroren. Na 15 minuten lag de rekening al op tafel, tradioneel Amerikaans.
De manager kwam nog even langs en maakte de fout om te vragen of alles naar wens was...
Wel, een uur later waren we terug op de camping.
Na een verblijf van iets meer dan een half jaar in de VS wisten we gelukkig dat we geen al te hoge verwachtingen moesten hebben voor wat uit eten betreft.
We hebben er later op de avond gelukkig nog hartlijk om kunnen lachen.
Maar we zijn blij dat we ons traditionele kerstdiner in Europa kunnen hebben.

1 opmerking:

  1. Waarschijnlijk was die ene kalkoen die gratie heeft gekregen van Obama bedoeld voor jullie hotel.

    BeantwoordenVerwijderen