woensdag 17 november 2010

New MexicoWe zijn in New Mexico aangekomen. Hebben de oude binnenstad van Albuquerque bezocht.


Daarna zijn we naar het zuiden afgeslagen en hebben de Rio Grande gevolgd. Grande is een groot woord. Naar onze begrippen is het slechts een slootje. De rivier ligt bijna droog doordat er een aantal dammen liggen. Dit trekt wel trekvogels, die de stuwmeren gebruiken om te fourageren op hun tocht naar het zuiden. Zo hebben wij formaties kraanvogels zien en horen overtrekken.

Van ABQ verder naar het stadje Roswell, bekend van de UFO crash in 1947 ( The Roswell incident). Onderweg komen we nog langs een paar interressante State Parks, zoals 'White Sands'. Dit zijn duinen die geheel zijn opgestoven vanuit de omringende bergen afkomstig gips. Water stroomt vanuit de bergen naar de vlakte en voert zo mineralen mee, die voornamelijk uit gips bestaan. Een bizar gezicht. En stoffig...! In 'Bottomless Lakes' vinden we 'potholes' waar het water diep uit de ondergrond omhoog komt en zo meren vormt, die bodemloos schijnen te zijn. Een eindje verderop 'Bitter Lake'. Deze meren vormen een oase midden in de 'Chihuahuan woestijn' van New Mexico en trekken veel migrerende vogels aan. zo stikt het er van de kraanvogels en Canadese ganzen. Schitterend om naar te kijken als de kraanvogels in de ondergaande zon terugkomen van de omliggende velden waar zij zich tegoed hebben gedaan.


Morgen het UFO museum bezoeken. Een stel handige knapen hebben van het Roswell Incident gebruik gemaakt om het destijds onbekende stadje op de kaart te zetten. Dank zij het museum en het jaarlijkse UFO festival trekt het talloze bezoekers en brengt het een zekere welvaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten