vrijdag 30 juli 2010

North Dakota


Gisteren en vandaag (26-27 juli) hebben we het 'Theodore Roosevelt NP' in N Dakota bezocht. Waanzinnig mooi. Enerzijds zijn er geërodeerde rotsformaties en canyons, maar je vindt er ook golvende heuvels met lang, wuivend gras en gele bloemen, dat zich tot aan de horizon uitstrekt. Een prachtig gezicht. Ik heb uiteraard veel foto's gemaakt, maar je moet het met eigen ogen gezien hebben. Het is zo veel mooier dan een foto kan weergeven. We hebben er echt van genoten. Er leven hier bisons, mustangs en allerlei beesten uit de herten familie. Morgen weer verder naar Monatana.

Op weg naar Montana komen we langs 'Fort Union Trading Post', een handels post uit de tijd van de 'bont handel', gelegen aan de oever van de Missouri. Hier werden metalen potten, geweren en weefsels met de Indianen geruild tegen bever- en bison huiden.
We rijden iets ten zuiden van en parralel aan de Canadese grens.
Het landschap in oost Montana is, in tegenstelling van wat zijn naam doet vermoeden, zo plat als een pannekoek. Door de aanwezigheid van water verandert de prairie langzaam naar cultuurland. We zien nu eindeloze graanvelden. Je merkt ook dat de winter hier langer heeft geduurd dan bij ons. Hoewel Monatana op dezelfde hoogte ligt als midden of zuid Frankrijk, zijn de tarwe velden hier nog groen. In Poitou is om deze tijd alles al geoogst. Ze zijn wel al volop bezig het gerst binnen te halen. Kunnen ze weer van dat smakeloze Amerikaanse bier van maken. Ze zeggen niet voor niets: "American beer is like making love in a canoe; Fuckin' close to water."
Na 800 km gras en graan komen eindelijk de bergen van Glacier NP in zicht.

2 opmerkingen:

  1. Zo te horen zijn dat daar ook heel mooie wegen om met de moto te rijden.

    Mijn trip zit er ook op. Helaas niet helemaal zonder brokken maar ik ben er toch heel content van. Volgend jaar zal ik dat weer doen en langer.

    Mijn verslag staat hier http://www.9lives.be/forum/mobiliteit/721069-zomertrip-2010-a.html#post13631044

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kristof, fijndat je het, ondanks je val, toch naar je zin hebt gehad.

    BeantwoordenVerwijderen