zondag 13 juni 2010

Niagara


Niagara
Dinsdag 8 juni
Vandaag gereserveerd om de Niagara Falls te bezoeken. Gelukkig is het mooi weer, blauwe lucht met stapelwolken en ongeveer 25° C. Er is slechts één woord om dit natuurgeweld te beschrijven; Overweldigend. Hier roept iedereen 'Awesome'. En dat is het ook. We hebben er boven gestaan, ernaast en zijn zelfs met een bootje tot onder de waterval geweest. Een onbeschrijflijke ervaring. Voor we de boot opgingen kreeg iedereen een soort blauwe PMD zak, om een beetje droog te kunnen blijven.
Donderdag richting Toronto vertrokken om Peter Allnutt te bezoeken. Op de grens wachtte ons een onaangename verrassing. De Canadese douane vond het nodig om onze hele camper over hoop te halen en behandelde ons, alsof we een stelletje criminelen waren. We hebben een gezellige avond gehad bij Brian Eggleston thuis en de volgende dag heeft Peter ons rondgeleid door Toronto. Leuk.


Zaterdag Toronto verlaten en terug naar de USA. Onderweg in Canada de plaats bezocht, waar de man woonde, wiens dagboek de basis was voor het boek 'De Negerhut van oom Tom'.

2 opmerkingen:

 1. Leuke foto's van de watervallen. Ik vind de watervallen wel precies kleiner dan ik verwacht had maar, dat zal wel gezichtsbedrog zijn.

  En heeft de douane het niet netjes gehouden dan? Ze hebben toch niet zomaar alles omgedraaid en laten liggen zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Canadese douane was ruw en onbeschoft.
  Een beetje beleefdheid doet wonderen bij andere mensen.
  Maar deze kerels hadden het idee dat ze,omdat ze een uniform aanhadden, alles konden maken.
  Mag ik aub uw sleutels even hebben, wij moeten nl even in uw motorhome kijken ipv 'Sleutels!' en 'Op de stoep!' ipv wilt U aub even op de stoep wachten tot wij klaar zijn. Dan gaat het alarm van de auto af omdat die klootzak niet weet hoe ie een auto moet openmaken. Dus: 'Zet dat alarm af! enz. Onbeschoft dus. In een normale baan, waar hij op een normale manier met normale mensen zou moeten omgaan, zou ie het niet lang maken.

  BeantwoordenVerwijderen