vrijdag 21 mei 2010

New York

Met de boot vanaf Liberty Harbour RV Park in Jersey City naar het Finacial District in Manhattan.Ground zero gezien. Eén grote bouwput. Indrukwekkend was wel de gedenkplaat voor de slachtoffers en de foto's van de omgekomen brandweerlieden.Door naar Battery Park waar Clinton Castle staat. Dit is het fort, dat gebouwd was om de haven van New York te beschermen. Zelfs nu nog vaart de coast gard hier rond met snelle motorboten en mannen op het voordek achter schietklare machinegeweren. Onderweg kwamen we langs het Holland Monument, waar een aantal derde klassers met hun juffrouw stonden. Het idee dat twee Nederlanders naar het monument kwamen kijken vonden ze wel aardig.
Heel Broadway en 5th Ave afgelopen om naar het Empire State Building te gaan. Onderwegkwamen we langs Union Sqare, een gezellig plein met een zg 'farmers market'.Mooi uitzicht vanaf het Empire State Building. Erg commercieel. Als een kudde vee werd je lift in, lift uit, langs de fotograaf en door de souvenirs winkel geleid.Aan 5th Ave staat een kerk, waar voor iedere in Iraq en Afghanistan gesneuvelde soldaat een geel lint aan het hek hangt. Indrukwekkend.Even gekeken naar de licht reclames van Times Square.De dag afgesloten met margharita's boven op het Gansevoort hotel.Aardig uitzicht.

In de New York Times van vandaag staat een recept voor witte asperges:"Koop Franse of Nederlandse asperges van minimaal een inch dik. Reken één asperge per persoon. Goed gaar koken en serveren als een hot dog, in een broodje met wat zuurkool".

Oh ja, we hebben inmiddels telefoon: 1-443-307-3637

De tweede dag was bestemd voor het vrijheidsbeeld en Ellis eiland.Nou, dat is even anders gelopen. Nog ongeveer twee miljoen mensen hadden het zelfde idee. Rijen, rijen en nog eens rijen.Plan B was de ferry naar Statten Eiland, die heel dicht langs het beeld komt en bovendien nog gratis is ook. Ja we blijven per slot van rekening toch Nederlanders.

Anneke heeft eindelijk d'r pastrami sandwich gegeten.

Na twee dagen haden we het wel gezien. Al met al is New York niet onaardig, maar ook niet bijzonder. Het is vooral druk, vrij vuil en met zeer slechte wegen.

1 opmerking:

  1. Er zijn al wat foto`s gepost heb ik gezien, alleen zie ik ook nog dikke jassen dus het goede weer nog aan het zoeken maar dat komt wel.Wij zijn net terug van een lang weekend Butgenbach waar we allen een erg rode kleur hebbben opgelopen ai ai ai, groetjes en bekijk je post eens op het gewone e-mail adres van cenny.

    BeantwoordenVerwijderen